TEMAT: Kino w plenerze i foodtrucki

Kino w plenerze i foodtrucki 2018/08/29 11:19 #180514

Z roku na rok food trucki cieszą się coraz większą...

Atrium Plejada zabiera gości w kulinarną podróż dookoła świata. Już w najbliższy weekend, 1-2 września, do bytomskiego centrum zawitają food trucki oferujące prawdziwą mozaikę smaków. Potrawy bałkańskie czy smażone lody to zaledwie przedsmak tego, co czeka miłośników kulinarnych wrażeń. Nie zabraknie też atrakcji dla fanów kina, dla których przygotowano plenerowy pokaz filmowy.

Kino w plenerze i foodtrucki 2018/08/31 08:24 #180534

Kino w plenerze i foodtrucki 2018/08/31 08:42 #180536

Passphrase napisał: W zeszłym roku nie dopisała zarówno pogoda jak i oferta była powiedzmy sobie szczerze mizerna, o ile mnie pamięć nie myli w imprezie wzieło udział około 10 foodtracków. Ceny za burgery, delikatnie rzecz nazywając, również mocno oderwane od bytomskiej rzeczywistości i zasobów finansowych mieszkańców.

Bo bytomianie to same biedaki-cebulaki, szczególnie ci, co robią zakupy w Plejadzie i nie stać ich, żeby zapłacić za burgera więcej, niż 5 złotych, a najlepiej żeby był za darmo... Proszę nie przedstawiaj mieszkańców tego miasta w taki sposób, bo to nie jest prawda. Dla jednych rzeczywiście może być drogo, ale dla innych takie ceny nie stanowią problemu. Bytomianie wcale nie są biedakami i nie można tak uogólniać. Zelter rzekomo jest drogi, a działa już od lat i będzie się teraz powiększać. Jeśli więc mieszkańcy są tacy biedni, że trzeba im dopłacać do jedzenia, to jakim cudem taki Zelter może tu funkcjonować i się rozwijać?

Kino w plenerze i foodtrucki 2018/08/31 13:42 #180540

Nie insynuuj że nazywam mieszkańców biedakami bo nic takiego nie napisałem. Nadinterpretujesz. Napisalem że ceny jakie w tamtym roku były w foodtrackach są oderwane od realiów bytomskich, czego dowodem jest duza ilosc kebabów ktorych cena oscyluje w okolicach 10-15 zł, a lokali takich jak Zelter z burgerami w cenie dwa razy wyższej jest o wiele mniej. Jakie są natomiast zasoby finansowe bytomian to widac bardzo czesto. Wystarczy przejsc sie do sklepu i sprawdzic wartosc koszyka, zwlaszcza wsrod klienteli ktora rowniez stoluje sie, sporadycznie lub regularnie, we wszelkiego rodzaju fast foodach.
Dla Twojej wiadomosci - ubiegloroczne ceny w foodtruckach oscylowały o okolicach 30 zł, jest to spora różnica w porównaniu z 5 zł o ktorych Ty wspominasz. Kto komu dopłaca do jedzenia ? Czy ja cos takiego napisałem gdziekolwiek ?
Nie wiem co bierzesz, ale zmień dilera zamiast pisać bzdury człowieku.

Kino w plenerze i foodtrucki 2018/08/31 15:59 #180545

Przy tym smrodzie jaki panuje na parkingu Plejady nie da się jeść bez odruchów wymiotnych. Niech zmienią lokalizację.