TEMAT: Robert Rabus: Działam dalej!

Robert Rabus: Działam dalej! 2019/07/21 20:35 #185379

Oświadczam tym samym, że się nie ugnę i dalej będę...

Szanowni Bytomianie,

Po publikacji mojego ostatniego felietonu, dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy: jestem straszony pozwami sądowymi, utrudnia mi się współpracę i niektórzy pragną coraz bardziej mnie oczernić w oczach opinii publicznej, chcąc do tego wykorzystać nawet media ogólnopolskie.

Re:Robert Rabus: Działam dalej! 2019/07/21 21:35 #185380

Proszę nie zamęczać opinii publicznej wywodami. Jeśli coś nie odpowiada komukolwiek w zamówieniach publicznych,należy wnieść odpowiednie wnioski do UZP lub KIO,ewentualnie innych organów jeśli zachodzi prawdopodobieństwo popełnienia przestępstwa lub wykroczenia. Także przeciwko dyscyplinie finansów publicznych. Co do znajomości firm-dla ludzi z branży: Wieczorek,Orfin,Dromar i wiele innych są znane. Niektóre bardziej ze względu na liczne skandale,odwołania,kary umowne etc. Usługi na utrzymanie zieleni prowadzi np firma Joker, Agencja ESCE i parę innych mniejszych. Utrzymanie dróg to np znana głównie z odbioru odpadów firma Toensmeier Południe. Jedne nazwy są mniej znane o innych pewnie Pan nie słyszał. Proszę dokładnie przyjrzeć się innym miastom i pozostałym oferentom.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Robert Rabus: Działam dalej! 2019/07/21 21:37 #185381

To jest przekręt czy nie ?
Ocena mieszkańców bezcenna - ale jak złamali prawo to po to pan jest radnym aby to ukrócić- ma pan wiedzę i dostęp do dokumentów.
Jeśli nie złamali to co? Mam jako mieszkaniec iść i co ? Napluć ze złości na klamkę ?
Takie same przekręty jak za poprzednika - rzygać się chce...

Robert Rabus: Działam dalej! 2019/07/21 23:40 #185382

Dostęp do informacji publicznej, interpelacje. Potem Policja, Prokuratura. To są prawne kroki, które powinno się podjąć, kiedy dostrzega się tak rażące i nieodpowiedzialne zarządzanie jednostkami budżetowymi miasta.

Przy okazji, z ciekawości... Jakie dobre praktyki w zakresie gospodarki komunalnej i zarządzania zielenią były stosowane pod pieczą BIS&Bartyla&Com oraz jakie realne oszczędności przyniosły? Na pewno takie były i dziś mogłyby posłużyć jako wzór.

Robert Rabus: Działam dalej! 2019/07/24 22:57 #185442

Pan Rabus bardzo zgrabnie pisze w swoich felietonach - słyszałem, zasłyszałem, obiło mi się o uszy itd. To jest ten sam ton którego używał Andrzej Lepper w swoim wystąpieniu w Sejmie kiedy publicznie dopytywał i prosił o wyjaśnienie posłów o tym czy spotykali się, czy otrzymywali łapówki, czyp rawdą jest itd. Pytania bez odpowiedzi, które nie grożą kompletnie niczym. A tymczasem może ja zapytam i poproszę o wyjaśnienie czy pan Rabus spokrewniony jest z osobami które otrzymały w trybie specjalnym mieszkania od byłego prezydenta o nazwisku Bartyla. Czy prawdą jest iż mieszkania otrzymała również rodzina radnego Rabusa ? Takich pytań jest wiele. Ładnie idzie również radnemu Rabusowi wyliczanie ile to pieniędzy publicznych jest marnotrawionych przez obecną władzę. To ja zapytam o byłego radnego Snochowskiego i firmę jego siostry która wyciągała również te same publiczne pieniądze, na co oczywiście istnieją dowody. To przecież Pana dobry kolega, nie wierzę ze Pan nie wie. O tym ile publicznych pieniędzy zostało przez 6 lat kadencji Pana kolegi, pana Bartyli wyciągnięte z miejskiej kasy pod pozorem ratowania i finansowania Polonii Bytom już nie chce mi się pisać bo każdy w tym mieście wie że zrobiliście sobie dojną krowę w sposób bezwzględny hańbiąc 100 letnią historię tego klubu i za to powinniście ponieść i poniesiecie surowe konsekwencje. Zniszczyliście klub, zniszczyliście stadion, wydoiliście miejską kasę na tyle na ile się dało a teraz w sposób bezczelny, szczeniacki i nadzwyczaj prostacki, traktując mieszkańców tego miasta jak śmieci, głosicie iż to za Waszych słusznie minionych czasów Bytom był miastem mlekiem i miodem płynącym ? Na takich elementów jak wy już Piłsudski miał trafne określenie : "Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić!".

Robert Rabus: Działam dalej! 2019/07/25 08:43 #185447

Radny Rabus nie odpowie na Twoje pytania on je przemilczy, bo on robi swoje> Trawy się czepia a niech jeszcze odpowie, jak to za Bartyli bywało ze śmieciami. Czemu ta nieudolna obecna władza, wygasiła zezwolenia których nie mógł wygasić Damian Bartyla?! Podbiję za kolegą, za Polonię i Olimpijską nie wybaczę nigdy!