Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie

Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie 2012/04/23 08:54 #96353

  • Doris1981
  • Doris1981 Avatar
  • Gość
  • Gość
W weekend powrót na "stare śmieci", czyli do kebabowni na Rycerskiej - powiedzmy, że wrócili do formy (nie wiem czy chwilowo) - wprawdzie wielkość Big Rollo to już nie to samo - kilka % mniejszy, niż kiedyś, ale jest lepiej, niż było, gdy odwiedziłam ich ostatnio (jakiś czas temu, bo wtedy mnie wkurzyli). Smak OK. To jest mój ulubiony kebab, podwijanie ciasta uważam za świetne rozwiązanie - poręczniej się to je i nie rozwala się przy odgrzewaniu (jeżeli bierze się na wynos), ale wkurza mnie u nich ta zmienna forma - raz się dostaje dużego, porządnego kebaba, a za kilka dni obsługuje nas ktoś inny i jest już dużo gorzej. Powinni na to uważać, bo zniechęcają do siebie klientów.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie 2012/05/10 20:45 #97156

  • Ilovebytom
  • Ilovebytom Avatar
  • Gość
  • Gość
Na Rycerskiej moim skromnym zdaniem dobry kebab był z 4 lata temu, zawsze brałem big rollo sos pyszny wielkość ok, natomiast teraz wielkość już nie ta sama a smak hmm niestety też nie.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie 2012/05/11 08:08 #97164

Byl ktos na Katowickiej na wysokosci Baltyku, reklamuja tam np pierogi tureckie cokolwiek to jest, otwarte dosc dlugo, jak przejezdzam obok bana to zawsze sa jacys klienci.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie 2012/05/11 08:19 #97165

H PB napisał: Byl ktos na Katowickiej na wysokosci Baltyku, reklamuja tam np pierogi tureckie cokolwiek to jest, otwarte dosc dlugo, jak przejezdzam obok bana to zawsze sa jacys klienci.


Niby nieźle wyglądają, ale potem jakoś długo zalegał w PP. :lol2:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie 2012/12/23 02:40 #116093

  • Doris1981
  • Doris1981 Avatar
  • Gość
  • Gość
Ostatnio, w desperacji (brak czasu i jechanie na cały dzień do Katowic) kebab na dworcu autobusowym - ten za kioskami, obok sklepu mięsnego. Średni 8,50 zł, w cieście, sos ostry... i bardzo miłe zaskoczenie: bardzo dobre, nie ociekające tłuszczem i takie jakieś prawdziwsze, niż w innych miejscach mięso, dobrze dobrane składniki, naprawdę ostry sos. Generalnie właściwie wszystko na plus. Tylko cena - jak dla mnie trochę zawyżona (w końcu ani nie można tam wejść, usiąść, więc nie płacą za koszty utrzymania lokalu), ale nie czepiam się za bardzo, bo za takie mięsko warto. Jeszcze tam wrócę i porównam, czy to nie było jednorazowe wow.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie 2012/12/23 02:42 #116094

  • Doris1981
  • Doris1981 Avatar
  • Gość
  • Gość

Ilovebytom napisał: Na Rycerskiej moim skromnym zdaniem dobry kebab był z 4 lata temu, zawsze brałem big rollo sos pyszny wielkość ok, natomiast teraz wielkość już nie ta sama a smak hmm niestety też nie.


Wielkość - zależy od tego, kto akurat obsługuje, generalnie jednak trzymają poziom. Ale co do mięsa, to masz rację - to już nie to samo. Nadal zjadliwe, ale niestety nie wyróżniające się ponad przeciętność.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie 2013/02/01 08:44 #119765

  • Lacoste_
  • Lacoste_ Avatar
  • Gość
  • Gość
mięso dobre w kebabie DLA MNIE (nie mielonka) na moniuszki przy rogu z jagiellońską

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie 2013/02/01 11:43 #119788

  • Doris1981
  • Doris1981 Avatar
  • Gość
  • Gość

Lacoste_ napisał: mięso dobre w kebabie DLA MNIE (nie mielonka) na moniuszki przy rogu z jagiellońską


Jak cenowo? Co jeszcze dodają?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie 2013/02/10 21:28 #120488

  • Webmaister
  • Webmaister Avatar
  • Gość
  • Gość
Jeden z najlepszych kebaów jaki jadłem to w taxi kebab pod warunkiem ze robi go tam taki koleś:) pracuje pół roku ale bardzo w porządku nie żałuje zadnych składników... polecam :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie 2013/02/11 12:18 #120535

  • schomberger
  • schomberger Avatar
  • Gość
  • Gość
Kiedyś przewagą kebaba nad np. hamburgerem było to że był z dodatkiem prawdziwego mięsa z plastrów, a nie jakieś mielonki. Dziś coraz rzadziej można znaleźć kebab z prawdziwym mięsem. Czy wiecie, gdzie jeszcze oprócz Merhaby na Moniuszki, oraz kebab-baru na Katowickiej (na witrynie pisze Berlin Efes) można jeszcze dostać jeszcze kebab z nieoszukanym mięsem? Poza tym jakie są Wasze opinie na temat tego Berlin Efes? Chyba, że je przeoczyłem?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie 2013/02/11 13:52 #120540

  • Andrzej BTM
  • Andrzej BTM Avatar
  • Gość
  • Gość
Będąc pierwszy raz w Grecji w 1989 r. zajadałem się gyrosem bo był pyszny. Było jeszcze coś takiego jak suflaki (gyros w bułce a to drugie na talerzu tak to tam nazywano .. :) ). Do tego wspaniałe piwo Lowenbrau, które do dzisiaj darzę wielkim sentymentem i popijam jak gdzieś kupię w Niemczech.
W Polsce wole już nie próbować tych specyfików bo podają, chamską opieczoną mielonkę.
Taki zestaw z frytami to jakaś mega bomba kaloryczna. Raz zakupiłem w pewnym reklamowanym tu punkcie w pewnej dzielnicy taki pojemnik – to nie dało rady na to patrzeć a tym bardziej jeść.
Z tych punktów gdzie w Bytomiu jadałem to kiedyś jadałem na Moniuszki – to było mięso i było ok. Pani Mowiła że właściciel sam to mięso robi. (Jakiś gość z Turcji czy Syrii).
Po przygodzie z mielonką zrezygnowałem i już tego nie jadam.
Znajomy prowadził kiedyś taki punkt i mówił że największym odbiorcą bułki tartej są producenci tych bloków mięsnych do gyroso-kebabów.
Już lepiej coś zjeść w MC Donald.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie 2013/02/11 14:18 #120547

  • Sen
  • Sen Avatar
  • Gość
  • Gość
Na temat lokalnych kebabów się nie wypowiem, bo nie bardzo je znam.
Choć słyszałam od jednego taksówkarza, że podobno ten kebab na ul. Dworcowej jest przyzwoity. Ktoś potwierdzi?


Natomiast to mięso na patyczkach, o którym piszesz to souvlaki.
Dość prosto je zrobić samemu (w domu mam gdzieś książkę kucharską przywiezioną z Krety, jak wygrzebię to mogę Ci przesłać przepis).

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie 2013/02/11 20:17 #120567

  • ELJAKUBO
  • ELJAKUBO Avatar
  • Gość
  • Gość

schomberger napisał: Kiedyś przewagą kebaba nad np. hamburgerem było to że był z dodatkiem prawdziwego mięsa z plastrów, a nie jakieś mielonki. Dziś coraz rzadziej można znaleźć kebab z prawdziwym mięsem. Czy wiecie, gdzie jeszcze oprócz Merhaby na Moniuszki, oraz kebab-baru na Katowickiej (na witrynie pisze Berlin Efes) można jeszcze dostać jeszcze kebab z nieoszukanym mięsem? Poza tym jakie są Wasze opinie na temat tego Berlin Efes? Chyba, że je przeoczyłem?


chorzow batory, wiadukt przy dworcu, na swiatlach, budka przytulona do wiaduktu kolejowego, aladyn kebab
wlasne sosy, dobre mieso i ok porcje w normalnej cenie :)

Andrzej BTM napisał: Będąc pierwszy raz w Grecji w 1989 r. zajadałem się gyrosem bo był pyszny. Było jeszcze coś takiego jak suflaki (gyros w bułce a to drugie na talerzu tak to tam nazywano .. :) ). Do tego wspaniałe piwo Lowenbrau, które do dzisiaj darzę wielkim sentymentem i popijam jak gdzieś kupię w Niemczech.
W Polsce wole już nie próbować tych specyfików bo podają, chamską opieczoną mielonkę.
Taki zestaw z frytami to jakaś mega bomba kaloryczna. Raz zakupiłem w pewnym reklamowanym tu punkcie w pewnej dzielnicy taki pojemnik – to nie dało rady na to patrzeć a tym bardziej jeść.
Z tych punktów gdzie w Bytomiu jadałem to kiedyś jadałem na Moniuszki – to było mięso i było ok. Pani Mowiła że właściciel sam to mięso robi. (Jakiś gość z Turcji czy Syrii).
Po przygodzie z mielonką zrezygnowałem i już tego nie jadam.
Znajomy prowadził kiedyś taki punkt i mówił że największym odbiorcą bułki tartej są producenci tych bloków mięsnych do gyroso-kebabów.
Już lepiej coś zjeść w MC Donald.


suflaki to szaszlyk ze sprasowanego miesa
gyros w tak zwanej bulce to gyros pita
tym sie min rozni od kebabu ze grecy daja tan jescze frytki do srodka, oczywiscie tak w skrocie

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie 2013/03/17 22:01 #123521

Nowa (chociaz stara) budka z kebebem kolo kosciola Trojcy-ktos kosztowal?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Kebab w Bytomiu- co polecacie, co odradzacie 2013/03/20 00:41 #123737

H PB napisał: Nowa (chociaz stara) budka z kebebem kolo kosciola Trojcy-ktos kosztowal?

Ja dzisiaj. Kebab z mielonki, ponoć wołowy, surówki nawet ciekawe- bo cebula i jakaś mieszanka ogórek, pomidor, sałata- nie ma wszechobecnej kapuchy. Ale smażą tam na starym tłuszczu, skusiłam się na ciasto z frytkami koło 17 i do teraz czuję, że to był błąd.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: Ghost


bytomski logo pelen kolor beta



najpopularniejszy serwis internetowy w mieście, posiadający największe forum dyskusyjne, a także kalendarium imprez, ogłoszenia drobne i wiele innych.