Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler w Bytomiu. Jak wypadła restauracja „Dziadek do Orzechów”?

Właściciele restauracji w Bytomiu-Górnikach narzekali na brak gości. Na pomoc wezwali Magdę Gessler. Jak restauracja „Dziadek do Orzechów” wypadła w Kuchennych Rewolucjach TVN?

UM Bytom (Hubert Klimek)
Magda Gessler w Bytomiu

Wiosną Magda Gessler przyjechała do Bytomia, gdzie odwiedziła restaurację „Pod Orzechem”, która znajduje się w Górnikach przy DK 78 (ul. Żołnierska 99). Lokal, tak jak wszystkie, które pojawiają się w Kuchennych Rewolucjach TVN, borykał się wówczas z brakiem gości.

Spróbowała żuru, pieczeni wieprzowej, pierogów z mięsem i sałatki Cazar. Dania oceniała różnie. Najbardziej skrytykowała pierogi, które zostały przygotowane i zamrożone przez poprzednią ekipę kucharzy. Smakowała jej za to pieczeń z gumiklyjzami i kapustą.

- Groch z kapustą, pomieszanie z poplątaniem - skomentowała wystrój Magda Gessler.

Restauratorka zdecydowała się na zmianę nazwy. Teraz „Pod Orzechem” to „Dziadek do Orzechów”. Z kolei do specjalnego menu wprowadziła:

  • pastę serową z orzechami włoskimi na słodkim pierniczku,
  • barszcz czerwony podawany z uszkami nadziewanymi selerem naciowym i orzechami włoskimi,
  • pulpety cielęce w sosie demi glace z orzechami włoskimi w towarzystwie giczy cielęcej z kluskami śląskimi i surówką waldorf.

Jak wypadła finałowa kolacja i jak Magda Gessler oceniła swoją rewolucję po czasie? Będziecie mogli się przekonać w czwartek, 12 października, o godz. 21.35. Wówczas odcinek Kuchennych Rewolucji z Bytomia będzie miał swoją premierę telewizyjną w TVN. Niecierpliwi mogą go już zobaczyć na platformie streamingowej Player.

Dworcowa 8

Może Cię zainteresować:

Był bank - będzie prokuratura

Autor: Daniel Lekszycki

09/10/2023

Browar bytom

Może Cię zainteresować:

Knajfeld, Kleinfeld czy Małe Pole? Nieważne. Po prostu podziwiajcie zapomniany urok Bytomia

Autor: Patryk Osadnik

08/10/2023

Subskrybuj bytomski.pl

google news icon